KÜLTÜR VE SANAT HİZMET KOLUNDA HAK MÜCADELESİ VEREN KÜLTÜR MEMUR-SEN 18 YAŞINDA
Eklenme tarihi : 21.05.2021 17:20:50 - 1347 Okunma

Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın açtığı yolda 22 Mayıs 2003 tarihinde az sayıdaki onurlu insanlarla yürüyüşüne başlayan Kültür Memur-Sen kamu çalışanlarının yıllarca verilmemiş haklarını alması için, hizmet mücadelesine başladı.

Kültür Memur-Sen kurulduğu günden buyana kamu çalışanlarının ve ailelerinin ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin gelişmesi ve giderilmesi için var gücüyle yola çıktı. Evrensel insan hakları ve anayasaya dayanan sosyal ve hukuk devleti anlayışının sürekliliği için mücadele etti. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürleşmesine kültür ve sanat alanında katkı sunması ve ilkeli duruşu ile hizmet kolumuz çalışanlarının takdirini kazandı ve tercih edilmesine neden oldu.

Medeniyetimizin damarlarından beslenen Mehmet Akif İnan ve arkadaşları, Memur-Sen misyonunun temelini 25 Nisan 1995 tarihinde attıktan sonra Türkiye’nin gördüğü en hızlı sendikal yapılanmayı hayata geçirmişlerdir. Diğer hizmet kollarındaki sendikalarımızın faaliyetlerine başlamasına müteakiben, konfederasyonumuzda 11. sendikal yapılanma olarak 22 Mayıs 2003’de kurulan Kültür Memur-Sen, geride bıraktığı 18 yılda duruşu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkını ortaya koymuş; hızlı ve istikrarlı büyümesini sürdürmüş ve 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Kültür ve Sanat Hizmetleri kolunun GENEL YETKİLİ SENDİKASI olmuştur. Bu yetkinin, bu başarının bize sevincin ve motivasyonun yanında büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkında olarak üyelerimizden ve çalışanlardan aldığımız güçle, onların bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak için var gücümüzle çalışmalarımızı yürütmektedir. 2020 yılında da en yakın rakibiyle arasındaki farkı açarak Genel Yetkiyi pekiştirilmiştir.

Büyük Türkiye idealinin ışığında “Her zaman daha iyiye, daha güzele…” ilkesiyle hareket ederek üyelerinin umudu olan sendikamız 6. dönem toplu sözleşme döneminde de kamu çalışanlarının haklarını savunmaya, kazanımlarını artırmaya devam edecek ve üyelerinin yüzünü güldürecektir.

Kültür Memur-Sen, kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra ülke ve dünya meselelerinde her zaman demokrasiden yana, adaletin, eşitliğin savunucusu, insan hak ve özgürlüklerinden yana tavrıyla sendikal mücadelenin vazgeçilmez sivil toplum kuruluşlarından birisi oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunmasında, demokrasisinin yeşertilmesinde, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişlemesi yolundaki mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Bu soylu mücadelemizde, sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar emek veren başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere bütün başkanlarımıza, eski yeni genel başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize, il başkanlarımıza, işyeri temsilcilerimize, tüm teşkilat mensuplarımıza ve çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hep birlikte nice 18 Yıllara Kültür Memur-Sen…

 

HABER 7 SON DAKİKA