KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Eklenme tarihi : 16.10.2020 23:05:20 - 3194 Okunma

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine Dair Genel Yönetmelik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle kurum çalışanlarının liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde personel planlaması da dikkate alınarak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları esası getirilmesi nedeniyle; yapılması gereken Görevde Yükselme Sınavı 6 yıldır, Unvan Değişikliği Sınavı 9 yıldır yapılamamıştır.

Sınavların yapılmaması nedeniyle kurumda görev yapan memurların mağduriyetleri oluşmuş, buda verimlilik ve motivasyonu olumsuz etkilemenin yanında çalışma barışı ve ahengini de olumsuz etkilemiştir. Bu mağduriyetin giderilmesi için Genel Yetkili Sendika olarak gerçekleştirdiğimiz KİK toplantılarında varılan mutabakatların yanında yetkili makamlarla sınavların biran önce yapılması hususunda görüşmeler yapılmıştır.

Bu nedenle 17.09.2020 tarihli 968 sayılı yazımız ile; şef ve memur kadroları ile şube müdürü, müze müdürü, kütüphane müdürü ve eğitim uzmanı kadrolarında Görevde Yükselme Sınavı yapılması, kütüphaneci, müze araştırmacısı, arkeolog, folklor araştırmacısı, mimar, mühendis, şehir plancısı, sosyolog, programcı, grafiker, teknik ressam ve tekniker kadrolarında Unvan Değişikliği Sınavı yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yukarıda belirtilen unvanlarda Görevde Yükselme (GYS) ve Unvan Değişikliği (UDS) sınavlarının yapılması tekrar istenmiştir.

Ayrıca, Görevde Yükselme (GYS) ve Unvan Değişikliği (UDS) sınavları standart hale getirilerek ve 2 yılda bir yapılmalıdır.

Buradan kurum yetkililerine çağrıda bulunarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi ve beklentilerin karşılanması için; hazırlık çalışmalarında sona yaklaşılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının biran önce ilan edilmesini bekliyoruz.

Genel Yetkili Sendika olarak, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının kısa sürede yapılması için konunun sıkı takipçisi olacağız.

HABER 7 SON DAKİKA