KURBAN, HAK YOLUNDA FEDAKARLIĞIN NİŞANESİDİR
Eklenme tarihi : 30.07.2020 23:47:17 - 1155 Okunma

Allah’ın inananlara rahmet, huzur ve sevinç vesilesi kıldığı bayramlar, insanların birlik ve beraberliğini pekiştiren, dayanışma ve paylaşma duygusunu yücelten muteber günlerden olması nedeniyle imanlı gönüllerin büyük bir mutlulukla karşıladığı zamanlardandır

Kurban, yüce Allah’a teslimiyetin, itaatin, kurbiyetin, sadakatin; insanların birbirine, hayra, iyi ve güzele yakınlaşmasının sembolüdür. 
Kurban Bayramı, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi yüce Allah’ın emirlerine kayıtsız teslimiyetin ifadesi, iman yolunda fedakarlığın nişanesi, Allah’ın bizlere sunduğu nimetlerden verebilmenin göstergesidir. 

Hüznün, acının, hastalığın, savaşın, zorbalığın ve tahakkümün altında inleyen dünyamızda Kurban, ihtiyaç sahiplerinin, mazlumların, mağdurların, gariplerin ve yalnızların özlemi, müminler için saba makamı serinliğidir.

Sahip olduklarımızı yol gözleyenlerle paylaşmanın tadına varma imkanı olmasıyla Kurban, hayatın ve yaratılışın gayesini unutan zihinlere öze dönüş çağrısı yapan ilahi bir ses ve hikmettir.

Kültür Memur-Sen olarak, zincirlerinden azad edilen Ayasofya’nın “fethin remzi olma hüviyetinin” yeniden kazandırıldığı bir demde idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor; bu bayramın yeryüzünün her köşesinde huzurun, mutluluğun, barışın tesisine vesile olmasını, hakça kazanılıp hakça paylaşılmanın mümkün olabilmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA