MEMUR-SEN 6. TÜRKİYE BULUŞMASI ONLİNE OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme tarihi : 30.09.2020 09:31:16 - 1247 Okunma

Memur-Sen Konfederasyonu ertelenen 6. Türkiye Buluşması’nı pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirdi. Videokonferansa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcılarımız Fahri Ekinci, Ahmet Yiğitoğlu ve Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılırken 81 il teşkilatı da online olarak toplantıya katılım gösterdi.

6tr1

Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan ancak dünyayı etkisi altına koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması online olarak gerçekleştirildi.

81 ilden teşkilatların online olarak katıldığı video konferansa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri Memur-Sen Genel Merkezi’nden bağlandı.

6.trbulusma4

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın programda gerçekleştirdiği konuşmasına Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan olaylara değinerek başladı. Yalçın, Azerbaycan’ın işgale karşı direndiğini ifade ederek “Topraklarındaki Ermenistan işgaline son vermek için büyük bir inanmışlık ve sarsılmaz bir kararlılıkla mücadele eden Can Azerbaycan’a ve kardeşlerimize cephede kudret, seferde mukavemet ve nihayetinde muzafferiyet niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

2020’nin her açıdan tarihe kaydolacak gelişmelere sahne olduğunu vurgulayan Yalçın, Pandemi başta olmak üzere, depremler, sel felaketleri, yerel ve bölgesel çatışmaların arttığı bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını söyledi.

6.trbulusma6

“Kamuda Mesai Esnetildi Hizmet Aksatılmadı”

Pandemi tedbirleri nedeniyle uygulanan esnek mesaiye rağmen kamu hizmetlerinin aksatılmamış olması nedeniyle kamu görevlilerinin özverili ve fedakâr çalışmaları için teşekkür eden Yalçın, “Kamu hizmetlerine erişimin sınırlanmadığı fakat hizmet sunumuna yönelik personel, gün ve kurumsal potansiyelle ilgili sınırlamaların zorunlu olarak alındığı bir dönemi geçirdik. Bu noktada bütün hizmet kollarında ve kurum ve kuruluşlardaki üyelerimize ve kamu görevlilerine özellikle teşekkür ediyorum. Kamuya hizmet ve insana hizmet noktasında hiçbir aksaklığa izin vermediler, neden olmadılar” ifadelerini kullandı.

6.turbulusma7

Pandemi sürecinin başlangıcından büyük bir özveri ve fedakarlık ile hizmet sunan sağlık personellerine özellikle teşekkür eden Yalçın “Elbette,  eğitim hizmetlerindeki kamu görevlilerimiz, adalet, maliye ve  sosyal güvenlik hizmetini sunan arkadaşlarımız, ulaşım ve haberleşme hizmetlerinde sorumluluk alan kardeşlerimiz, tarım ve gıda  alanında  bilgileri ve ilgileriyle sahaya hakim kamu görevlilerimiz, yerel yönetim hizmetlerinde aksamaya sebebiyet vermeyen yerel yönetim  personelimiz, din  hizmetleriyle toplumun moral ve motivasyonunu artıran din görevlilerimiz, turizm sektöründe yeniden canlanma için sorumluluk alan kamu görevlilerimiz, ulaşım, alt yapı ve tapu hizmetlerini vererek  ticaretin, üretimin ve ekonominin çarklarını döndüren kardeşlerimiz Türkiye’nin millet ve devlet olarak en az hasarla bu süreci atlatmasında öncü ve paydaş oldular” şeklinde konuştu.

6.trbulusma10

“2020’nin İlk KPDK’sında Gündem Pandemiydi, Kasım KPDK’sında Gündem 4688 ve Bizim Tekliflerimiz Olacak”

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’na da değinen Yalçın, pandemi ve kamu personel sistemi uygulamaları gündemiyle gerçekleştirilen toplantının eksik yönleri olduğuna dikkat çekti. Yalçın, toplantının gündemli olmasını doğru, tek gündemli olmasını eksik, gündemin tek taraflı belirlenmesini ise kurulun amacı boyutuyla yanlış olduğunu belirtti.

Öte yandan Kasım ayında gerçekleştirilecek KPDK’da ele alınması için belirledikleri 6 konu başlığını Bakanlığa sunduklarını ifade eden Yalçın, toplantının çözüm mekanizmasını güçlendirmek adına gerekli adımları atacaklarını söyledi.

6.trbulusma1

Memur-Sen’in Kasım ayında yapılacak toplantı için sundukları 6 başlık ise şunlar oldu.

-Sözleşmelilik Bitmeli, Herkese Güvence Gelmeli

-YHS Kalkmalı Personel Rahatlamalı

-Kadro Derece Sınırlaması Bitmeli, Kamu Görevlileri Öğrenimlerine Göre Yükselmeli

-Kariyer ve Liyakat İlkesi Hayat Bulmalı, Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavları Tüm Kurumlarda Yapılmalı

-Kamu Mevzuatında Darbe Artığı Kalmamalı, Kılık-Kıyafet Yasakları Ve Yönetmeliği Son Bulmalı

-3600 Ek Gösterge Vaadinin Yerine Getirilmesi ve Gündemde Yer Alması Gereken Diğer Konular

6.turbulusma8

6.turbulusma9

Yalçın’ın konuşmasının ardından gündem konularına ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantının sonunda Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu Genel Gaşkanı Settar Makbeliyev Azerbaycan’dan bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Bölgedeki son durumu paylaşan Makbeliyev, desteklerinden ötürü Türk halkına ve Memur-Sen’e teşekkür etti.

6.turbukusma11

HABER 7 SON DAKİKA