MEMUR-SEN KADRO DÜZENLEMESİ İÇİN TBMM’DE
Eklenme tarihi : 17.01.2023 12:14:44 - 746 Okunma

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin görüşmeler, Memur-Sen Konfederasyonu’nun katılımıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tamamlandı.

13 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan, 6. Dönem Toplu Sözleşmede hüküm altına aldığımız ve paydaşı olduğumuz; kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini içeren "Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleşti.

Komisyonda görüşülen sözleşmeli personelin kadroya geçişine yönelik 6. Dönem Toplu Sözleşme hükmümüzün yasalaşması çalışmalarına yetkili Konfederasyon olan Memur-Sen ve Genel Başkanımız Mecit Erdoğan ve Memur-Sen'e bağlı sendikalarının temsilcileri katılım sağladı. Toplu Sözleşme hükmümüzü yasalaştırmak ve daha kapsamlı hale getirmek için görüşmelere katılan Memur-Sen heyeti; bütün sözleşmeli personelin kapsama alınması, mevcut 3+1 kapsamındaki kamu görevlilerinin mazeret tayinine yönelik düzenleme yapılması, yürürlük tarihinin esas alınması, 4/C’den 4/B’ye geçen personelin geçmiş hizmet süreleri ve unvanlarının dikkate alınması, idari hizmet sözleşmeli personelin kapsama dahil edilmesi, yerel yönetimlerde geçmiş mağduriyetlerin önlenmesi, YEK Sözleşmeli Yerli Uzmanlar ile DÖSİMM'li sanatçıların, usta öğretici, ek ders karşılığı, fahri ve benzeri adlar altında istihdam edilen sözleşmeli personelin de kapsama alınmasına yönelik önerilerini paylaştı.

6.Dönem T.oplu Sözleşme de imza altına aldığımız sözleşmeliye kadro düzenlemesinin TBMM sürecini Kültür Memur-Sen'i temsilen Genel Başkanımız  Erdoğan  Plan-Bütçe Komisyonu çalışmalarına bizzat katılarak yakından takip etti. İlk müjde,Türk Tarih Kurumu Kazılarda görev yapan sözleşmelilere geldi. Bakanlık kadrolarına atanacaklar.

4B'li pozisyonlarda görev yapanlar ile Ek-8 kapsamındaki sanatçıların kadroya geçirilmesi tamamlandı, Kadroya geçişte yürürlük tarihinin esas alınması, YEK Sözleşmeli Yerli Uzmanlar ile DÖSİMM'li sanatçıların kadro sorunlarının çözümü için yoğun çalışmaya devam ediyoruz.

tbmmsözleşmeliyekadro

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi”nin Memur-Sen’in toplu sözleşmedeki en önemli kazanımlarının başında geldiğini belirterek kanun Teklifine görüş, öneri ve tavsiyelerle ilaveler yapılması durumunda genel memnuniyet sağlayacağını belirtti. Teklifin, Genel Kurulda yasalaşması dahil sözleşmelilerin kadroya geçişine yönelik uygulamaların da takipçisi olunacağını belirtti.

Herkes konuşur, Kültür Memur-Sen çalışır...

HABER 7 SON DAKİKA