MEMUR-SEN VE ÇSGB HEYETLERİ SÖZLEŞMELİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Eklenme tarihi : 14.09.2022 10:44:40 - 947 Okunma

6. Dönem Toplu Sözleşme'de karara bağlanan ve 2022 yılı içinde tamamlanması beklenen sözleşmeli istihdam çalışmaları kapsamında yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyetleri ilk kez bir araya geldi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul ve beraberindeki teknik heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve Bakanlık bürokratlarından oluşan heyet ile 6. Dönem Toplu Sözleşme hükmü olan ve 2022 yılı içerisinde tamamlanması kararlaştırılan “Sözleşmeli personel istihdamına ilişkin çalışma” nın hayata geçirilmesi için bir araya geldi.

Görüşmede, başta 4/B sözleşmeli personel olmak üzere yerel yönetimler de (belediyeler) istihdam edilen sözleşmeli personel, 4/C’den 4/B’ye geçen personel ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin Memur-Sen’in daha önce düzenlediği Şura ve Çalıştaylar sonucu ortaya koyduğu raporlarla birlikte, değerlendirmelerini ve tekliflerini iletti.

Görüşmede Memur-Sen’in taleplerini ileten Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul “Teklifimiz, kamuda asıl istihdam biçiminin kadrolu olmasıdır. Dolayısıyla mevcut 4/B sözleşmeli personelin tamamının, geçmiş dönem hizmet süreleri ve unvanları dikkate alınarak 4/C’den 4/B’ye geçen personelin ve özellikle belediyelerdeki sözleşmelilerin mağduriyetleri göz önünde bulundurularak 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi kadroya geçirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında farklı sözleşme türlerinde istihdam edilen personelin de kurumların ve çalışanların talepleri doğrultusunda kadroya alınması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

HABER 7 SON DAKİKA