MEMUR-SEN’DEN AK PARTİ GRUP BAŞKANI YILMAZ’A ZİYARET
Eklenme tarihi : 01.07.2022 18:28:25 - 870 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, TBMM’ye giderek AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Genel Kurul’da görüşülecek olan Ek Gösterge Kanun Teklifine ilişkin öneri ve teklifler ele alındı.

ismetyılmazziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan ve Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların Genel Başkanları Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen ek gösterge düzenlemesine ilişkin taleplerini Ak Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’a aktardı.

Memur-Sen heyeti görüşmede ayrıca yönetim kademelerinden sayılan ve belirli bir mesleki eğitimden sonra sınavla atanan şefler, tekniker ve diğer kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik önerileri ve Tazminat Yansıtma Oranlarında düzenleme yapılması teklifini iletti.

ismetyılmaz2

Yönetim kademesinde görev yapan şube müdürleri, il ve bölge müdür yardımcıları, daire başkan yardımcıları ve benzeri unvanlar ile kariyer uzmanlarına yönelik önergeyle 3600 ek göstergeye yükseltilmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Yalçın, kanun teklifinde giderilmesi gereken eksikliklerin olduğunu ifade ederek “Bu çerçevede 3600 ek gösterge altında kalan kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarında iyileştirme yapılması ve ara kademeler eklenmesiyle emekli aylıklarında/ikramiyelerinde artış sağlanması bütünüyle bir memnuniyet sağlayacaktır” diye konuştu.

Bununla birlikte, avukatların ek göstergelerinin 4200’e, öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinin 2. derecesi için 4000’e, 3. derecesi için 3600’e; kütüphaneci, müze araştırmacısı, arşiv uzmanı, ths uzmanı, arkeolog ve benzeri unvanların 3600’e yükseltilmesi, TRT personelinin ek gösterge tablosunun düzenlenmesi gibi bir çok konunun ele alındığı görüşmede ek gösterge düzenlemesinde kamu görevlilerinin diğer beklentileri de dile getirildi.

Genel Başkanımız Mecit Erdoğan ayrıca görüşmenin sonunda konuyla ilgili hazırladığı çalışma raporunu İsmet Yılmaz’a sundu.

HABER 7 SON DAKİKA