'Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet' Buluşması Nevşehir'de Gerçekleştirildi
Eklenme tarihi : 01.03.2017 14:30:55 - 1587 Okunma

Memur-Sen’e Davet Tercih Evet buluşması, Nevşehir’de yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Kara, STK’ların Nevşehir temsilcileri, sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, STK’lar Anayasa Değişikliği Halk Oylamasına ilişkin ortak bildiri yayınladılar. STK’lar adına bildiriyi okuyan Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı Özdemir, Anayasa Değişikliği için gerçekleştirilecek Referandumda ‘Evet’ için çalışacaklarını açıkladı.

Erdoğan: Akif İnan’ın Müjdelediği Baharı Yaşıyoruz

Akif İnan’ın dizelerinden okuyarak sözlerine başlayan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen’in büyük bir dava bilinciyle yola çıktığını hatırlatarak, “Memur-Sen, Daima insanlığın safında yer alan bir erdemliler hareketidir. Hamdolsun bugün Akif İnan'ın müjdelediği baharı yaşıyoruz. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak bugünlere geldik. Bundan sonra da halisane ve hasbi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birleri, on binlere, yüzbinlere, 1 milyonlara taşıdık. Bu yolda emeği geçen tüm öncülerimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca 28 Şubat Post Modern darbeye imanıyla, onuruyla Hak için direnenlere, sabredenlere ve her daim vesayete karşı dik duranlara selam ederek, “Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ demişti. Hamd olsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

DSC_0682

Esen: Anayasa Reformu, Daha Adaletli Bir Sistemin Önünü Açacak

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen “28 Şubat’ın devamını düşleyenler milletin onurlu duruşu karşısında teslim oldu. Bin yıl sürecek dedikleri vesayet 15 Temmuz’da 12 saatte millet tarafından yerle bir edildi. İşte şimdi o millet ayakta. Darbeler parantezini kapatıp, cuntacılardan hesap sormak için 16 Nisan’ı bekliyor. Millet 16 Nisan’da güçlü bir ‘Evet’ diyerek, darbeler dönemini sona erdirecek, yeni Türkiye’nin inşasında ben de varım diyecek" dedi.

Oyunları bozmak için sahaya indiklerini vurgulayan Esen, bütün güçleriyle sahada olduklarını belirterek, “Dağa taşa varana kadar bu hakikati anlatmak için yollardayız. Aziz dostlarım. Terör örgütleri eliyle diz çöktürülmek istendik. Ama çöktüremediler. Darbelerle bizi yıldırmak istediler. Yıldıramadılar! Oyunlar kurdular… Oyun kuranların en hayırlısı Allah’tır diye haykırdık, oyunlarını yüzlerine çarptık Şimdi bu toprakların insanları adalet merkezli bir sistem kurmak için mücadele veriyor. Ahlak ve adalet merkezli bir sistem bu. Özgürlüklerin tanındığı, erkesin hakkını gözeten bir sistem. Daha demokratik bir katılımı esas alan bir sistem. Anayasa Reformunun, bu sistemin önünü açacağına inanıyoruz. Onun için evet diyoruz” diye konuştu.

DSC_0579_1

Özdemir: Anayasa Değişikliğine "Evet" Diyeceğiz
Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ise, "Önümüzde bir referandum süreci var. Biz bugüne kadar nasıl ki bu ülkeyi özgürleştirecek, prangalarından kurtaracak çalışmalara destek verdiysek bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı kararlılıkla destek olacağız" dedi.

DSC_0763

Toplantının sonunda AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen'e, Nevşehir Belediyesi Başkan Yarıdmcısı Yusuf Kara da Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan'a hediye takdim etti.

 

HABER 7 SON DAKİKA