SENDİKAMIZ İL HALK KÜTÜPHANE MÜDÜRLERİYLE BİRARAYA GELDİ
Eklenme tarihi : 05.12.2014 15:25:09 - 3598 Okunma

Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı çerçevesinde 2-4 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara’da bulunan il halk kütüphane müdürleri, sendikamızın düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi.

 

DSC_0251

 

Ankara İlci Otel’de gerçekleşen toplantıya, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Genel Başkan yardımcıları Fahri Ekinci, Mehmet Ali Yücekaya, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, daire başkanları, şube müdürleri ile eğitim için Ankara’da bulunan il halk kütüphane müdürleri katıldı.

 

DSC_0239

 

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan toplantıya katılan herkese teşekkür ederek bir konuşma gerçekleştirdi.

Genel Başkan Mecit Erdoğan;

‘’22 Mayıs 2003 tarihinde kurulan sendikamızı 11 yıl sonra 15 Mayıs 2014 tarih itibariyle genel yetkili sendika olmuştur. Yetkili sendika olmak elbette ki çok onur ve gurur verici bir olay. Bunun yanında almış olduğumuz bu genel yetki bir o kadar da sorumluluğumuzu arttırdı. Bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmekteyiz’’ dedi.

KÜTÜPHANELER DEĞERLERİMİZDİR

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, ‘Kütüphanelere yapılan saldırılar kabul edilemez bir durumdur. Barbarlar dünde bu kültür yuvalarına saldırdılar bugünde. Ancak şu bilinmesi gereken bir gerçektir. İnsanlık var olduğu sürece kitaplar ve kütüphaneler değerinden hiçbir şey kaybetmeyecek. Bizim kültür ve medeniyetimizde kitabın ve  kütüphanenin müstesna bir yeri vardır.’’ ifadelerini kullandı.   

ÜYEMİZ OLSUN OLMASIN HERKESİN YEGANE SAVUNUCUSUYUZ

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, kültür ve sanat kolunda çalışan herkesin tek temsilcisi Kültür Memur-Sen’dir diyerek ‘’Biz sendika olarak üyemiz olsun olmasın herkesin hakkını toplu sözleşmelerde ve diğer platformlarda yegane savunucusu ve temsilcisiyiz. Tüsak taslağı içerisinde önemsedikleri düzenlemeler bulunduğunu, bunların yanında eleştirilebilecek konuların da olabileceğini vurgulayan Genel Başkan Mecit Erdoğan, ‘’Siz kütüphaneciler için çok önemli konular yer almaktadır’’ şeklinde konuştu.

 

 

DSC_0159

 

 

Toplantıda yer alan Ankara il kültür turizm müdürü Doğan Acar söz alarak, ‘İnsana değer ver ki devlet yücelsin’ cümlesiyle konuşmasına başladı. Doğan Acar, il halk kütüphane müdürlerine yaptıkları işin çok değerli bir iş olduğunu söyleyerek, ‘Sizler insanların en çok yararlandığı merkezlerde çalışmaktasınız. Bu işin önem derecesi çok yüksektir. Hepinize çalışma hayatlarınızda başarılar diliyorum’ dedi.

 

 

DSC_0166

 

Toplantıda yer alan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi turşucusu ise konuşmasına, bu toplantıyı düzenleyen Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Kültür Memur-Sen’in düzenlemiş olduğu bu güzel program sayesinde bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu belirten Genel Müdür Hamdi Turşucu, ‘Kütüphaneler konusunda konuşmaya başlasak bu konu bitmez. Bizler burada kütüphaneler daha çok nasıl cazibe haline getirilebilir, daha güzel neler yapılabilir diye bilgi alış-verişinde bulunmak için bir aradayız. Sizler kitaba dokunan ve o kitabı insanlara ulaştıran en büyük unsurların başında geliyorsunuz’ ifadelerini kullandı.

 

DSC_0140

 

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu konuşmasını Aralık ayı hasebiyle Hz. Mevlana’nın şu güzel sözleriyle sonlandırdı ‘‘Şefkat ve merhamette güneş gibi ol, ayıpları örtmekte gece gibi ol, keremde ve tevazuda toprak gibi ol, öfkede ve asabiyette ölü gibi ol, ne olursan ol ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol diyor.’’ diye tamamladı.

 

DSC_0288

 

 

Kültür Memur-Sen olarak, davetimize icabet eden bütün misafirlere teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

HABER 7 SON DAKİKA