SEYYANEN İYİLEŞTİRME YAPILMALI, KAYIPLAR ÖNLENMELİDİR
Eklenme tarihi : 03.04.2023 17:35:13 - 578 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini değerlendirdi. Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamu görevlilerinin mali kayıplarının giderilmesi için seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 2023 Mart ayı enflasyon oranı %2,29 oldu. Ocak-Mart 3 aylık enflasyon %12,52 ve enflasyon farkı %4,19 olarak gerçekleşti. Gelecek 3 aylık süreçte oluşacak enflasyon, enflasyon farkına eklenerek kamu görevlilerinin alacağı zam oranı kesinleşmiş olacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımladı. Yalçın, “Oluşan tablo; maaş/ücretlerin eridiğini, kayıpların artacağını, kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir” diyerek Memur-Sen’in, toplu sözleşme artışının üzerine verilecek iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini istediklerini hatırlattı.

“Mevcut durum; ‘En iyi zam fiyat istikrarıdır’ sözümüzü uygulama zemininde de tescillemiştir” diyen Yalçın, açıklamasında “Nominal fiyat artışlarıyla rakamsal büyüklüğün değil, reel artışlarla alım gücünün korunması gerekmektedir. Tarihin her sayfasında milletimize/devletimize dayatılan olumsuzlukları, birlikteliğimizle tersine çevirdik. Bütün zor süreçlerde milletimizin sözcüsü olma irademizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Yüzyılda bir yaşanacak felaketleri son 2 yılda üst üste yaşadık. Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi salgını, siyasi krizler, bölgesel savaşlar, tahıl koridoru sorunu, milletimizi derinden yaralayan sel, deprem ve doğal afetler… Bütün bu zor süreçlerde milletimiz ve güçlü devletimizle elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik” ifadelerini kullandı.

Yalçın’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı.
“Memur-Sen olarak, demokratikleşme, özgürleşme ve hakları artırma noktasında atılan adımları biliyor ve diyoruz ki; Devletimiz, enflasyon kayıplarını telafi edecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, gelirler arasındaki makası daraltacak güce de iradeye de sahip. Sözleşmeli personelin kadroya geçişinde, ek gösterge düzenlemesinde, en düşük emekli maaşını artırma ve EYT’yi çözüme kavuşturma iradesinde olduğu gibi en düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerimizin haklı beklentisi görülmeli, seyyanen iyileştirme hayata geçirilmelidir.

HABER 7 SON DAKİKA