SOYLU MÜCADELEMİZ 20 YAŞINDA…
Eklenme tarihi : 22.05.2023 02:53:07 - 543 Okunma
Bugün; hak, emek, ekmek, alın teri, medeniyet, istikbal ve istiklal yoluna adanmış bir dava ve bu davada omuz omuza verilerek büyütülen Soylu Mücadelemizin 20. Yılı
 
Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın açtığı yolda 22 Mayıs 2003 tarihinde az sayıdaki onurlu insanlarla yürüyüşüne başlayan Kültür Memur-Sen kamu görevlilerimizin yıllarca verilmemiş haklarını alması için, hizmet mücadelesine başladı.
 
22 Mayıs 2003 tarihinde başlayan hizmet yolculuğunda bugün, 20. Yaşımızı kutluyor, değerli Kültür Sanat Hizmet Kolu çalışanlarına 20 yıl boyunca ve 10. Yetki yılımızda hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.
 
Kültür Memur-Sen kurulduğu günden bu yana ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışından taviz vermeden Hizmet Kolu çalışanlarına hizmet etmiştir. Üyelerinin de destekleriyle büyük bir aile olan Kültür Memur-Sen, 2013 yılında genel yetkili olmuş ve her geçen yıl da, yeni katılımlarla hızla büyümektedir.
 
En zor zamanlarda, dayatmalara, baskılara, zulümlere ve kısıtlamalara rağmen; “İnsan onuru da emeği de kutsaldır. Hak aramak için mücadele etmek, harekete geçmek gerekir” diyerek sendikal hareketimizi ve davamızı yasal zemine taşıdık.
 
“Emek ve özgürlük mücadelesi” ile “insan ve insan onuru”nu temel edinerek çıktığımız bu yolda Kültür Memur-Sen olarak; davamızın, sevdamızın ne denli kutsal ve değerli olduğunun farkındaydık.
Bize inanan ve güvenen dava arkadaşlarımızla omuz omuza verdik, yolumuzu hakikat, yükümüzü dava, gayemizi emek ve ekmek edindik. Zorluklara, engellere, imkansızlıklara rağmen yılmadan, yorulmadan mücadele ettik. Onurlu duruşumuzla yürüttüğümüz emek mücadelemizi örgütlü gücümüzle daha da büyüttük.
 
Kültür Sanat Hizmet Kolu Çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarını her platformda savunduk, hak ve menfaatlerinin korunmasını, geliştirilmesini, alınterlerinin karşılık bulmasını, kazanımlarının artırılmasını sağladık.
 
“Kökü mazide gözü atide” olan sendikal hareketimizin 2023 yılı Türkiye’mizin Yüzyılı Büyük Türkiye’nin yeniden inşasında, değerlerimizin daha ileriye taşınmasında, öncelikle hizmet çalışanlarının yeni hak ve kazanımlar elde etmesinde, şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da aynı ruh ve heyecanla çalışacağımızı ifade ediyor, varlıklarıyla bize büyük güç ve destek veren üyelerimize; bu davanın asıl yüklenicisi, fedakarlığı ile her yıl yeniden yazılan destanların görünen ve görünmeyen kahramanı olan teşkilatımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Sadece bir emek hareketi değil merhamet ve adalet hareketi olarak; sel, deprem, yangın, salgın gibi tüm doğal afetlerde, felaketlerde, maddi ve insani yardımlarımızla, kampanyalarımızla Aziz Milletimize dayanışma ve infak ruhuyla omuz olduk, umut olduk.  
 
Dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da Kültür Memur-Sen olarak; ’Güçlü Memur, Güçlü Türkiye’ idealiyle ter dökmeye, hak, hakikat ve adalet için mücadele vermeye, emek mücadelesinde öncülük etmeye, Kamu Çalışanlarımız, Ülkemiz, Milletimiz ve Mazlum Coğrafyaların sesi olmaya devam edeceğiz.
Bu soylu mücadelemizde, sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar emek veren başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere bütün başkanlarımıza, eski yeni genel başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerimize, il başkanlarımıza, kurum temsilcilerimize, kadınlar komisyonu başkanlarımıza, işyeri temsilcilerimize, tüm teşkilat mensuplarımıza ve çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Omuz omuza, hep birlikte daha nice 20 yıllara …
#KültürMemurSen20yaşında
HABER 7 SON DAKİKA