STK’lardan “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif”
Eklenme tarihi : 31.07.2015 16:04:20 - 2034 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) Üyesi Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcilerinin katılım sağladığı “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” programında konuştu.

GELECEĞİMİZİN KARARTILMASINA İZİN VERMEYİZ           

Burada AB-KİK üyesi STK'ların ortak olarak hazırladığı bildiriden bir bölüm okuyan Yalçın, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Her türlü terör özgürlüklerimizi kısıtlıyor. dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor ve geleceğimizi karartıyor” dedi.

31 temmuz2

Terörün ve teröristlerin çocukların geleceğini karartmasına izin vermeyecekleri belirten Yalçın, asla oyuna gelmeyeceklerini, ülkenin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacaklarını, bugün bu amaçla burada olduklarını ifade etti.

31 temmuz3

TERÖR OLAYLARINA KARŞI TAVRIMIZ ORTAKTIR

“Milletimizin Acısı, Yası ve Teröre Karşı Tavrı Ortaktır” diyen Yalçın, “Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazırız” diye konuştu.

31 temmuz1

BURADAKİ MEVCUDİYETİNİZ BİZLERE BİRER MESAJDIR

Daha sonra konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Silahlı gruplar Türkiye'yi terk edene kadar ve DAEŞ terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkana kadar operasyonlar sürecek. Kimse ham hayal görmesin” dedi.

AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi sivil toplum kuruluşlarının burada biraraya gelerek ortak bir sivil bildiriye imza atmasına büyük önem verdiğini bildiren Davutoğlu, “Sizin buradaki mevcudiyetiniz bize de mesajdır. Devlet adamlarına, siyasi parti liderlerine. (Biz nasıl 8 büyük sivil toplum kuruluşu bir araya geldik ve teröre karşı ortak bir deklarasyonda birleştik. Siz de birleşin) diyorsunuz. Bu haklı talebiniz de Başbakan ve ülkenin en büyük siyasi partisinin genel başkanı olarak söylüyorum, başımızın üzerindedir” ifadelerini kullandı.

31 temmuz5

GÖREVİMİZ HUZURU İKAME ETMEKTİR

“Türkiye'de her şey meşruiyet çizgisi içinde ve milli iradenin bize söylediği yolda ilerlerken, birden demokrasimize, güvenliğimize ve Türkiye'nin geleceğine darbe vurmak isteyen şer odaklarının eş zamanlı olarak harekete geçtiğini gördük” diyen Davutoğlu, “Şimdi bazıları sanki bütün bu yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi hükümetimizi bir erken seçim için bu operasyonları yapmakla suçluyorlar. Bu hepimize yapılan bir suikasttır, bu saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve bütün 78 milyona yapılan saldırılarıdır” şeklinde konuştu.

HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONU

Demokrasiyi, kamu düzenini, uluslararası itibarı ve ekonomik kalkınmayı korumak için bu üç ayaklı terör odaklarına karşı eş zamanlı terör operasyonları başlattıklarını dile getiren Davutoğlu, bu operasyonun adına 'Huzur ve demokrasi operasyonu' dediklerini belirterek görevlerinin huzuru ikame etmek olduğunu söyledi.

Davutoğlu, “Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye'yi terk edene kadar ve DAEŞ terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkana kadar, Suriye’de bu operasyonlar devam edecek. Kimse ham hayal görmesin” şeklinde konuştu.

31 temmuz4

HABER 7 SON DAKİKA