Terör Devletinden Memur-Sen Yardım Heyetine İllegal Uygulama
Eklenme tarihi : 26.06.2015 11:10:23 - 2115 Okunma

Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan, yaklaşık 8 saat gözaltında tutulduktan sonra illegal sorguya alınan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve 4 gazeteci, 4 aktivist sınır dışı edildi. Mazlumlara yardım için Kudüs’e giden heyete terör devleti İsrail, 10 yıl boyunca ülkeye girişlerine de yasaklama getirdi.

İşte gün boyu yaşanan gelişmeler:

Memur-Sen'in paylaşma ve kardeşlik ayında “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” sloganıyla başlattığı kampanya için Kudüs’de mazlumlarla buluşup, dertlerine ortak olmak için yola çıkan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Levent Uslu, İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Levent Uslu ile birlikte Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüsayin Günay ve aktivist olarak katılan Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan, Sümeyra Bolcan, İsrail, Ben Gurion Havalimanı'nda alı konuluyor. Yaklaşık 6 saattir gözaltında bulunan heyeti İsrail polisi ve istihbarat elemanları hukuksuz bir şekilde sorguya aldıktan sonra bir odada tutmaya başladı.

Kampanya kapsamında Filistinlilere, 1000 koli gıda yardımı, ihtiyaç sahibi bin kişi ile iftar ve 100 Filistinli çocuğa bayramlık giyim yardımı gerçekleştirmek için yola çıkan ancak İsrail tarafından gözaltına alınan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ile 6 saat sonra temas kurabildik. Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Uslu, hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıklarını, uzun süren bir sorgunun ardından bir odada bekletildiklerini açıkladı. 

SORGUDA PSİKOLOJİK İŞKENCE

Az önce yeniden iletişim kurduğumuz Levent Uslu, şuanda valizlerinin yeniden arandığını, psikolojik işkence boyutuna ulaşan sorulara muhatap kaldıklarını ifade etti. 

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Bolcan ise, İsrail yetkililerinin gözaltına aldıktan sonra kendilerine Türkiye'ye ilişkin sorular sorduklarını bildirdi. Bolcan da aradan 7 saat geçmesine karşın bir odada bekletildiklerini bildirdi. 

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk de, sağlık durumlarının iyi olduğunu, hukuksuz bir şekilde alıkonularak, illegal sorguya tabi tutulduklarını bildirdi.

Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe de, tek tek sorgulandıklarını, telefonları ile yapılan görüşme ve mesajların kayıt altına alındığını, aradan geçen 7 saate rağmen serbest bırakılmadıklarını söyledi.

İLLEGAL UYGULAMA

Saat 14.45'ten bu yana gözaltında tutulan heyette bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ile kısa bir görüşme daha gerçekleştirdik. Terör devleti İsrail'in mazlum Filistin halkına yardımları engellemek için  gözaltına alındıklarını ifade eden Uslu, ilerleyen saatlerde Türkiye'ye gönderileceklerini ifade etti. İllegal ve hukuksuz uygulamayı kınayan Uslu, "Kardeşlerimize cansuyu olmak için çıktığımız yolda engellendik" dedi.

HABER 7 SON DAKİKA