Toplu Sözleşme Görüşmeleri Kazanımlarla Başladı
Eklenme tarihi : 03.08.2015 20:21:32 - 3085 Okunma

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek 3. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri başladı. Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 yetkili sendika taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyetine teslim etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yaptı.

3 ağustos 7

Kültür Memur-Sen’i Genel Başkanı Mecit Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci, Mehmet Ali Yücekaya ve Nihat Nurbaki'nin temsil ettiği görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, diğer yetkili sendikaların genel başkan ve temsilcileri de katıldı.

3 ağustos1

Toplu Sözleşme görüşmelerinin Bakan Faruk Çelik'in yaptığı Konuşmayla başlamasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Memur-Sen Talepler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısının sonunda bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “11 yetkili sendikamızla masadayız. Masa kazanımlarla başlamıştır. İlk oturumda 2005’ten sonra işe başlayan kamu görevlilerine bir derece verilmesi, eş durumu özründe 3 yıllık süre şartının esnetilmesi talebimizi kazanıma çevirdik. 3. olarak da bu toplu sözleşme masasında hizmet kolu sözleşmesinin önemi artmış oldu ” dedi.

3 ağustos 11

11 hizmet kolunda genel yetkili olarak masadayız

Memur-Sen Konfederasyonu adına 11 hizmet kolunun tamamında genel yetkili olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme masasına başlamış olduklarını belirten Yalçın, “850 bin üyeli Memur-Sen ailesi olarak, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ve 1 milyon 900 bin kamu emeklisi için kurulan masada görüşmeleri başlatmış bulunmaktayız. 20 milyon insanı doğrudan, 78 milyon insanı da dolaylı olarak ilgilendiren süreç başlamıştır” şeklinde konuştu.

Süreç kazanımlarla başladı

Toplu sözleşme masasının kazanımlarla başladığını kaydeden Yalçın, şunları söyledi:

“Masaya ilişkin tekliflerimizi içeride ifade ettik. Masa kazanımlarla başladı. Bu anlamda önemli bir başlangıç yaptık. 2005’ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilmesi konusu masada uzlaşılan konulardan biri olmuştur. Eş durumu özrü konusu kamu görevlilerinin en fazla şikâyet ettiği bir konu. Yaz dönemi olması hasebiyle tayin sürecinin içinde en fazla canını yakan konu olan eş durumu özründe 3 yıl şartı aranmış olması bu masada mutlaka çalışanların lehine olacak şekilde çıkacak bir konu haline gelmiştir. Bu anlamda kamu işveren heyeti olumlu yaklaştıklarına ilişkin vaatte bulunmuştur. Hizmet kolu sözleşmelerinin çok daha aktif, çok daha iyi çalışması gerektiğine ilişkin tespitlerimiz vardı. Bu sözleşme masasında hizmet kolu sözleşmesinin önemi artmış olacaktır. Yapılan toplu sözleşme sürecine ilişkin planda da bu gözetilmiştir. O yüzden hizmet kolu sözleşmesinin önemi bu sözleşmeyle artmış olacak. Hükümet toplu sözleşme masasına herhangi bir teklifle gelmemiştir. Kamu görevlileri sendikaları heyet başkanı olarak açılışımızı yaptık.”

3 ağustos 12

HABER 7 SON DAKİKA