TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARIMIZIN BAZI MADDELERİN UYGULANMASINDA YAŞANAN TEREDDÜTLERİN GİDERİLMESİNİ ÇSGB’DEN TALEP ETTİK
Eklenme tarihi : 31.01.2022 21:04:18 - 934 Okunma

Genel Yetkili Sendika “Kültür Memur-Sen” olarak Kamu İşveren vekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin ile imzaladığımız birçok yeni kazanımı da ihtiva eden Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme 25 Ağustos 2021 tarih ve 31579 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiş 01.01.2022 tarihi itibariyle de uygulanmaya başlamıştır.

Kültür ve Sanat Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünde yer alan önemli kazanımlarımızdan bazıları ya eksik uygulanmakta yada kapsamı daraltılarak uygulanmak istenmesi üzerine olduğu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bu konularda uygulamada yaşanan tereddütlerin giderilmesini istedik.

Bu kapsamda;  12.Madde’de Fazla Çalışma Ücreti kazanımızdan aynı birimlerde çalışan sözleşmeli pozisyonlardaki personelinde aynı şartlarda faydalanması, 15.Madde’de Müze Araştırmacısı, Sanat Tarihçisi ile THS uzmanlarının ek ödemesi ile kadroları DÖSİMM de olup da farklı illerde görev yapan THS uzmanların ilave 10 puan ek ödemeden faydalandırılması, ve yine 20.Madde’de 100 TL İlave Ücret (eser zimmet tazminatı) ten aynı kapsamda olup da üzerlerinde eser zimmeti bulunan sözleşmeli arkeolog ve müze araştırmacı ile yine aynı birimlerde aynı işleri yapan ve üzerlerinde eser zimmeti bulunan sözleşmeli/kadrolu görev yapan uzman, kütüphaneci, restatotör, sanat tarihi ve arkeolojinin değişik bölümü mezunlarının da bu madde kapsamında değerlendirilmesinde uygulamada ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesine yönelik 28.01.2022 tarihli 129 sayılı yazımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından tereddütlerin ve uygulamada ortaya çıkan aksakların giderilmesi istenmiştir.

Bu vesileyle; toplu sözleşme kazanımlarımızın uygulanmasının daha sıkı takipçisi olacağımızı, yaşanan aksaklıkların bir mağduriyete yol açmasına fırsat verilmeyeceğini önemle ifade ediyor, üyelerimize ve kültür sanat hizmet kolu çalışanlarımızın dikkatine sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA