TOPLU SÖZLEŞME MADDELERİ FAZLA ÇALIŞMA, THS UZMAN EK ÖDEME VE İLAVE ÜCRET İLE İLGİLİ ÇSGB’DEN GELEN CEVAP YAZIMIZI KTB’YE İLETTİK
Eklenme tarihi : 07.06.2022 16:41:54 - 1670 Okunma

Genel Yetkili Sendika “Kültür Memur-Sen” olarak imzaladığımız hizmet kolumuza İlişkin 6. Dönem Toplu Sözleşmesinin önemli kazanımlarımızdan bazılarının eksik uygulanması veya kapsamı daraltılarak uygulanması üzerine; 12. Madde’de Fazla Çalışma Ücreti, 15. Madde’de Müze Araştırmacısı, Sanat Tarihçisi, THS uzmanlarının ek ödemesi ile 20. Madde’deki 100 TL İlave Ücret (eser zimmet tazminatı) maddeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bu konularda uygulamada yaşanan tereddütlerin giderilmesini 28.01.2022 tarih ve 129 sayılı yazımızla istemiştik.

Tereddütlerin giderilmesini isteyen yazımıza (EK) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ nın 26.05.2022 tarih ve 132097 sayılı cevabi yazısındaki ilgili ve yetkili kurumların ortak kararları doğrultusunda Toplu Sözleşme’nin Fazla çalışma ücreti başlıklı 12 nci maddesinden 4/B’lilerin faydalanması, DÖSİMM’deki THS uzmanlarına Ek Ödeme başlıklı 15 nci maddesi ile İlave Ücret başlıklı 20 nci maddesinden 4/B’li personelin faydalanmasına yönelik doğan mali hakların 01.01.2022 tarihinden itibaren geriye dönük olarak ilgili kamu personeline ödenmesi için DÖSİMM dahil olmak üzere tüm birimlerle gerekli yazışmaların yapılmasını ve uygulamayla ilgili sendikamıza bilgi verilmesi hususunu Genel Yetkili Sendika olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan talep ettik.

Bu vesileyle; toplu sözleşme kazanımlarımızın uygulanmasının daha sıkı takipçisi olacağımızı, yaşanan aksaklıkların bir mağduriyete yol açmasına fırsat verilmeyeceğini önemle ifade ediyor, üyelerimize ve kültür sanat hizmet kolu çalışanlarımızın bilgisine sunuyor,  hayırlı olsun diyoruz.

sgbyazı (1)

sgbyazı (3)

sgbyazı (2)

HABER 7 SON DAKİKA