Yalçın: FETÖ’cü Hain Kalkışmayı Unutmayacağız, Unutturmayacağız!
Eklenme tarihi : 13.02.2018 10:30:30 - 1238 Okunma

Memur-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların içinde yer aldığı Ankara 15 Temmuz Platformu, karar aşamasındaki 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Hain darbe girişimi Çatı Davası'nın devam ettiği Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Nesiller değişse de asırlar geçse de hain kalkışmayı unutturmayacağız" denildi.

Ankara 15 Temmuz Platformu, karar aşamasındaki 15 Temmuz Çatı Davası'nın devam ettiği Sincan Ceza İnfaz Kurumları  Kampüsü önünde eylem gerçekleştirildi. Basın açıklamasının yapıldığı toplantıda, darbecilere sık sık protestolarla tepki gösterildi, davanın takipçisi olunacağının altı çizildi. Basın açıklamasına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM Meclis İdare Amiri, AK Parti Milletvekili ve Memur-Sen Onursal Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların diğer genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.15temmuzdava2

Yalçın: Hainler Hesap Verecek

"15 Temmuz,  ülkemizin ve milletimizin tarih boyunca karşı karşıya kaldığı en büyük ihanettir" diyen Yalçın, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki terörist darbe girişimi, ihanetin zirvesi, Akıncı Üssü ise FETÖ mankurtlarının 15 Temmuz için seçtikleri ihanet merkezidir. Darbeyi bertaraf etmek için meydanları, caddeleri dolduran milletimiz, darbecilerin yargılandığı ve kirli fiillerinin karşılıklarını alacağı davaları takip etmek için de mahkeme salonlarını doldurmalıdır. Bugün sabah, milletin değerlerini ve Savunan Adam Erbakan'ı hedef alan 28 Şubat'ın faillerinin yargılandığı dava için Ankara Adliyesi'nin önündeydik.   Şimdi ise milletin iradesini ve Milletin Adamı Erdoğan'ı hedef alan 15 Temmuz'un mankurt tetikçilerinin yargılandığı davayı takip için Sincan'dayız" ifadelerini kullandı.Davanın Müştekisi Tüm Millettir

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Burada görülmekte olan dava çatı davasıdır. Bu davanın sanıkları FETÖ'nün mankurtlarıdır. Bu davanın, müştekisi bütün millettir. Bu davaya, milletimizin tamamı müdahildir. Çatı davasının süreci ve sonuçlarıyla; 15 Temmuz'un tetikçilerini, azmettiricilerini, destekçilerini bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmalıdır. Pensilvanya'daki ihanet baronu, zillet şatosundan bu davayı takip ederken, milletimizin, milletin sivil toplum kuruluşlarının bu davaya duyarsız kalması mümkün değildir. FETÖ'yle mücadelenin, FETÖ’cüleri tam anlamıyla tasfiye etmenin derdini taşıyanlar, evde televizyon seyretmek, statlarda maç seyretmek yerine bu davayı izlemeliler. Bu davanın iddianamesinde, sanık beyanlarında, tanık beyanlarında, müştekilerin, müdahillerin açıklamalarında devleti ele geçirmeye, milleti esir etmeye, ülkeyi işgal ve emperyal güçlere teslim etmeye azmetmiş kirli bir güruhun tarihini göreceksiniz. Hocaefendi denilen Pensilvanyalı Lawrence'in 'Emperyal aklın kölesi', Kapitalist çarkın dişlisi', 'Küresel Sömürü'nün lejyoneri olduğunu idrak etmeyen isteyen bu davayı takip etsin. Gladoio'nun, NATO'nun, yabancı ülkelerin istihbarat unsurlarının ülkemize dönük hedeflerine, ülkemizdeki yerli tetikçilerine, aralarındaki işbirliğine dair bir tarihi belge olacaktır bu davanın yargılaması ve nihai kararı.

"Gündoğdu: Hainler, Hak Ettikleri Cezayı Bulacak"

TBMM Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ise, 15 Temmuz davasının takipçisi olacaklarını kaydederek, milletin, 15 Temmuz destansı direnişteki duruşunu, davaların takibinde de sürdürmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Gündoğdu, "Milletin üzerine kurşun sıkanlar hak ettikleri cezayı bulacak" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, "Her daim, Türkiye'de karışıklıklardan medet uman Uluslararası şer odakları,15 Temmuz gecesi bu Milletin tankları kovaladığına tanıklık etti. Milletin, demokrasiye sahip çıktığını herkes gördü" şeklinde konuştu.

Şehitler için duaların edildiği programda, platform adına açıklamayı Memur-Sen Ankara Temsilcisi, 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bütün dünya 15 Temmuz 2016 akşamı; devleti tarafından  vatan savunmasında kullanılmak üzere kendilerine emanet edilen, tankın, topun, uçağın  bir meczubun talimatıyla asker üniformasına gizlenen bir grup ihanetçi çete tarafından   milletin kendisine  karşı kullanıldığı  milletin  uçaklarıyla  milletin Meclisinin, C.Başkanlığının, Genel kurmay Karargahının, Polis Özel Harekat Daire başkanlığının, Türk Telekomun, Emniyet Müdürlüğünün, Köprülerin  yolların  bombalandığı  tankların  halkın üzerine sürüldüğü asrın hain darbe kalkışmasına şahit olmuştur. 

Bu  ihanet kalkışması Allah'ın yardımı; Cumhurbaşkanından en sade vatandaşına kadar halkımızın    basiretli, ferasetli, feragatli, dirayetli ve canlarını ortaya koyacak kadar cesaretli duruşları ile tankların önüne yatarak, uçakların kalkışları engelleyerek, helikopterlerden atılan mermilere göğsünü siper ederek  ve karşılığında 249 şehit ve 2000 den fazla gazi vererek 15 Temmuz Direniş ve Diriliş Destanını yazmıştır.Bu kalkışmayı gerçekleştiren hainlerin yargılama süreci devam etmektedir. Bu FETÖ  davalarını takip etmek için  oluşturulan Ankara 15 Temmuz Platformu tarafından 12 Haziran 2017 gününden itibaren  Sincan Ağır Ceza Mahkeme Salonlarında başlattığımız nöbet görevini  bu gün Platform üyesi 83 STK Başkan ve üyelerinin, milletvekillerimizin, Belediye Başkanlarımızın,  Siyasi parti temsilcilerimizin katılımı  ile gerçekleştiriyoruz. Katılımlarından ve katkılarından dolayı tüm STK Başkan ve üyelerine, davetimize icabet eden Milletvekillerimize, Belediye başkanlarımıza  şehitlerimizin bize emaneti olan şehit ailelerimize ve gazilerimize basınımızın kıymetli mensuplarına  en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz İhanet kalkışması içimizde zehirli bir yılan gibi beslenen emperyalist   güçlerin maşası hain bir grup  tarafından  doğrudan doğruya ülkemizin birliğini, milletimizin kendisini hedef alan  bir hain darbe  kalkışmasıdır.  Onun için milletimizin her bir ferdinin 15 Temmuz ihanet   kalkışmasının   hem mağduru, hem tanığı, hem de müştekisi sıfatıyla  FETÖ davalarını takip  etme, FETÖ sanıklarının hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını isteme hakları vardır. Biz  Ankara 15 Temmuz Platformu olarak milletimizi ve sivil inisiyatifi temsilen  FETÖ davaları sonlanıncaya ve hainler hak ettikleri cezaya çarptırılıncaya kadar  görevimizi sürdürme azim kararlılığı içindeyiz.  Nesiller değişse de asırlar geçse de bu hain kalkışmayı nesilden nesile aktaracağız unutmayacağız ve unutturmayacağız.

15 Temmuz Kalkışması Küresel Bir Kalkışmadır

15 Temmuz FETÖ kalkışması halkımızın samimi duygularını sömürüp palazlanan, adına imam, adına  cemaat, adına hizmet hareketi denilen ve maalesef bize bizden görünerek  dairemizde, okulumuzda, askerimizin, emniyetimizin, yargımızın,iş dünyamızın içinde gizlenen Fethullah Gülen ve şürekasının denediği  salt bir kalkışma  değil, ülkemiz  üzerinde hain emeller besleyen, küresel şer güçlerin desteği ile gerçekleştirilen bir  kalkışmadır.

Bu gün Suriye'de ülkemizin güvenliğini tehdit eden PKK,PYD,YPG,KCK gibi terör örgütlerinin ABD  tarafından eğitilmesi ,ellerine binlerce tır silah ve mühimmat  tutuşturulması  15 Temmuz darbe kalkışması  başarısızlığının rövanşını  alma gayretinden başka bir şey değildir.

35 yıldan beri  içeride PKK terörü ve darbelerle boğuşan  Devletimiz şimdide dışarıdan  devletimizin bekasını, sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden  PKK, PYD,YPG ,KCK ve DAEŞ gibi terörist unsurları etkisiz hale getirmek için 20 Ocak 2018 günü Suriye topraklarında Zeytindalı harekatınıbaşlatmıştır.15temmuzdavakir1

Zeytin Dalı Harekatının Arkasında, Kahraman Mehmetçiğin   Yanındayız          

Biz tarih boyunca destan okuyan değil, destan yazan bir milletiz. Dünya görüşü farklılıklarına rağmen vatanımızı böldürtmeme, bayrağımızı indirtmeme, ezanımızı dindirtmeme   adına 249 şehit vererek 15 Temmuz gecesi  yazdığımız  direniş ve diriliş destanını ABD'ye rağmen Suriye topraklarında ABD'nin desteklediği yardım ve yataklığını yaptığı sonrada kalleşçe üzerimize saldığı PKK, PYD, YPG, KCK ve DAEŞ gibi terörist unsurlara  karşı yazacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dünya İşgal için değil ihya için sınır ötesinde görev yapan, düğüne gider gibi cepheye koşan ve şehit olmayı yaşamaktan daha çok arzulayan kahraman askerlerimizin görevini ifa ettikten sonra zaferle ülkesine döneceğine şahit olacaktır.       

 Biz Ankara 15 Temmuz Platformuna üye STK'lar olarak, devletimiz ve hükümetimiz tarafından alınan  Zeytin Dalı harekatı kararanın arkasında  Afrin bölgesinde Kahraman  ordumuz tarafından başarıyla sürdürülen operasyonunda  yanında  olduğumuzu açıkça kamuoyuna deklare ediyoruz. Siyasetçilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı böylesine milli bir davada bir ve bütün olmaya,  kısır çekişmelerden uzak durmaya,  çok zor şartlar altında cephede ölümüne mücadele veren Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu bozacak ifadelerden kaçınmaya çağırıyoruz. Zeytin Dalı operasyonu ve 15 Temmuz ve şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla  anıyoruz."

HABER 7 SON DAKİKA